2021 - 04 - 19

Meddőség, vagyis amikor egy év alatt a rendszeres, fogamzásgátlástól mentes szexuális együttlét ellenére sem jön létre terhesség.A reflexológia segít?

 

Napjainkban ez a párok mintegy húsz százalékát érinti hazánkban is. Orvosi vizsgálatok és kezelések sorra követik egymást ilyenkor. De mit adhat ehhez a reflexológia? Tamás Árpád reflexológust, gyógymasszőrt kérdeztük erről.

 

 

Milyen egészségügyi problémák esetén tud segíteni?

 

Szakértőnk fontos dologra hívja fel a figyelmet: ,,Ezt a módszert bárki, aki gyermeket szeretne, igénybe veheti. A nem meddő párok is segíthetik, gyorsíthatják a teherbe esést. A meddő pároknak pedig mind a természetes módon, mind az ún. lombikprogram útján történő fogantatásban sikeresen nyújt segítséget a módszer.” A kezelések megkezdése előtt azért nem árt az alapos kivizsgálás a pár mindkét tagjánál. Reflexológiával ugyan a hölgyeket kezelik, de a férfiak egészsége természetesen ugyanúgy kell a sikerhez.

 

Mi a titok?

 

A reflexológia maga. A terápia beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait és helyreállítja a szervezet egyensúlyát, komplexen hat. Ezekben az esetekben kifejezetten a női szerveket (a petefészek, a méh) stimulálják, késztetik optimális működésre, az egészségesen működő, jól felkészített szervezetben pedig sokkal nagyobb eséllyel fogan meg aprócska csemeténk.

A szakember szerint a terápia nem csak a szervezetre hat: ,,Azzal, hogy a párok elindulnak egy úton, ami meghozhatja számukra a talán már évek óta várt gyermekáldást, az, hogy tanácsokat kapnak, már önmagában is hatalmas lelki terhet szabadít fel – ami sok esetben elegendő a sikerhez.”

 

Lombikprogram és reflexológia?

 

Szakértőnk szerint is vannak okok, ami miatt kicsi az esélye a természetes úton történő fogantatásnak. Így a hosszas – akár évekig tartó – próbálkozás után őt felkeresőknek mindig szokta javasolni, hogy a kezelések elkezdésével párhuzamosan induljanak el a mesterséges megtermékenyítés irányába is, kezdjék meg a kivizsgálásokat.

 

Az is elképzelhető, hogy a reflexológiai stimulálás hatására még az orvosi kezelések előtt természetes módon válik várandóssá valaki. De az orvosi beavatkozás sikerességét ugyanilyen kiválóan tudják támogatni a reflexológiával. A számos sikertörténet ellenére Tamás Árpád mégis óvatosságra int: „Ez a módszer sem csodaszer, biztos sikerrel áltatni nem szabad a reménykedő párokat, mivel a teherbe esést számtalan tényező befolyásolja.”

 

Mennyi ideig kell a terápiára járni?

 

Egyértelmű válasz nem létezik. Több úton is elindulnak a siker érdekében, a mindenre kiterjedő figyelem alapelve a módszernek. A napi 10-15 perces reflexológiai kezelés mellett – amit mindig a menstruációs ciklus első napján kell kezdeni – az életvitelre is kiemelten figyelnek.

Az életmódváltás manapság gyakori téma. A fogantatás elősegítése, a szervezet működése szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit eszik, iszik, illetve mozog az ember. De az édes siker érdekében talán ez nem olyan nagy teher.

RK

RK

Nincs hozzászólás

Kérjük lépj be a hozzászóláshoz.