2020 - 08 - 8

 

Nemrég, amikor egy nagy fürt leárazott banánnal érkeztem haza, a fiam rávetette magát, és közben medadvice.net azt mondta, ő most leginkább csokis banánt szeretne enni.

“De hát hogy képzeled kisfiam? Mondd el, és én megcsinálom neked!”

“Hát, semmi” – felelte. “Csak enném a banánt és csokoládétt harapnék mellé. ”

“Te jó ég! Ez borzasztó!’ – gondoltam, de azért elkezdtem agyalni. Ám ma, amikor A koleszterinszint csökkenthető című szakácskönyvben a szezámmagos banán receptjével barátkoztam, rájöttem arra, hogy a csokis banán elkészítéséhez nem kell mást csinálni, mint darabolni, meglocsolni és megszórni… így alakult ki ez a nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű recept.

csincsilla_41028 Egy-egy banánt feldaraboltam és egy tányérba tettem. A mikrohullámú sütőben összeolvasztottam fél tábla csokoládét egy kis tejszínnel, majd mindezt  ráöntöttem a banánra. Mozsárban összetörtem egy kis mandulát, és ezzel megszórtam a tetejét.

Tovább tartott megenni a работа москва finomságot, mint elkészíteni. Alig kóstoltunk bele, máris állhattam  neki a második adagnak. A fiam pedig igen meg volt elégedve a saját találmányú desszertjével.

U.I.: Azért majd egyszer a szezámmagos banánt is elkészítem magamnak, mert imádom a szezámmagot.

Csonka Ilona

Csincsilla vagyok, gasztroblogger. Nem tanultam soha sem főzni, sem sütni, és azt sem mondhatnám, hogy pici gyerekkorom óta szenvedélyesen vonzana a konyha. Amikor már nem otthon laktam, akkor még főztem is néha, ha kellett. De mindig imádtam a vajas kenyeret is. Aztán ahogy sokasodtunk, egyre gyakrabban kellett főzzek. A konyhai monotonitás ugyan unalmas, de ha mindig mást főzünk, az nagyon szórakoztató tud lenni. És akkor még nem is beszéltünk a sütésről, ami tényleg jó játék, és remek stresszoldó is egyben. Közben is, meg hát ugye a az édes is... Ma már tényleg sokat főzök, felét muszájból, másik felét jókedvből, és erről szeretek is beszélgetni. Sok inspirációhoz jutok mások konyhai kalandjainak olvasgatásából, egyébként is internetfüggő vagyok ezen a téren (is).

Csonka Ilona

Nincs hozzászólás

Kérjük lépj be a hozzászóláshoz.