2020 - 08 - 8

Folyamatosan kísérletezem az ételekkel: a cukkinis húspogácsa is így keletkezett. Egyszerű, gyors, könnyű és a maga egyszerűségében is – különleges étel

Hozzávalók

2 nagyobb cukkini

50 dkg darált pulyka- vagy csirkemell

5 dkg. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

1 tojás

1/2 tubus füstölt sajtkrém

5 evőkanál ajvár

2-3 dkg reszelt sajt

3 gerezd fokhagyma

só, bors

zukkinis pogácsaReszeld le a cukkinit (lehet durvára is), sózd meg és hagyd egy kicsit állni. Amikor elkezd levet ereszteni, nyomkodd ki alaposan és tedd a darált húshoz. Add a masszához a tojást, a szemlemorzsát, a krémsajtot, az ajvárt, az átpréselt fokhagymát és gyúrd alaposan át. Amikor kész, kanállal (vagy fagylaltadagolóval) szedd muffin formákba, lapogasd alaposan el, a tetejét szórd meg reszelt sajttal. 200 fokos légkeveréses sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sül (az elején érdemes letakarva sütni, nehogy a sajt megégjen).

Önmagában, körettel, salátával egyaránt kiváló.

 

 

N. Vadász Zsuzsa

Nincs hozzászólás

Kérjük lépj be a hozzászóláshoz.