2020 - 08 - 8

Vágytam valami újra, körbenéztem a spájzban és a mélyhűtőben… ez lett belőle. Aki kóstolta, máskor is kéri.
Hozzávalók
25 dkg, csirkemell-filé (vagy pulykamell)
2 nagy vöröshagyma
2 kaliforniai paprika
2 közepes sárgarépa
5 gerezd fokhagyma
kb. 70 dkg. mélyhűtött ázsiai zöldségkeverék
1 csomag (25 dkg.) bio medvehagymás vagy spenótos spagetti (ami valójában nem spagetti, csak így hívják)
2 evőkanál olívaolaj
só, bors, szójaszósz

wokos tészta 1A hagymát, a kaliforniai paprikát és a sárgarépát közepes vastagságú csíkokra vágjuk és olajon, nagy lángon pirosra pirítjuk. (Ha gázzal főzöl és van wokod, akkor feltétlenül abban!) Amikor megpirult, belepréseljük a fokhagymát, megkeverjük és beletesszük a vékony téglalap alakúra aprított húst. Kicsit megsózzuk, borsozzuk, és amikor lepirult, hozzákeverjük a mélyhűtött ázsiai zöldségkeveréket. Alaposan meglocsoljuk szójaszósszal (ami eleve sós, ezért kell csak kevés só bele) és addig pirítjuk közepes lángon, amíg össze nem áll az étel.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, amit – miután megpuhult – jó lucskosan rászedünk a húsos-zöldséges keverékre. Összemelegítjük, ha kell, egy kis tészta főzővizet teszünk még bele (akkor jó, ha nem száraz), megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítünk egy kis szójaszósszal.
Pálcikával, de anélkül is finom!

N. Vadász Zsuzsa

Nincs hozzászólás

Kérjük lépj be a hozzászóláshoz.