2020 - 08 - 8

Kicsit kínai, kicsit magyar, mert igazából Budapesten és nem Pekingben készült – de finom.

kacsaEzt a receptet azért tartom különlegesnek, mert nem sós, mint a hagyományos magyar kacsasültek. A húsa mégis omlós, és a kacsa egészben sülve a legfinomabb.

Hozzávalók

1 db kacsa

3 kanál méz

3 kanál borecet

2 kanál pálinka

2 csokor újhagyma vagy vöröshagyma

1 uborka

ketchup vagy paradicsom szósz

szójaszósz

erős paprika

Köretnek: burgonya

A tál kenéséhez olaj vagy zsír.

 

A kacsát 5 percre forró vízbe teszem és forralom. 2 dl forró vízben összekeverem a mézet, az ecetet és a pálinkát, ezzel bekenem a kacsát. Egy éjszakára hűvös helyre teszem, lehetőség szerint lógatva.

Másnap burgonyával kibélelt, kikent formába helyezem, esetleg almát is teszek hozzá, meglocsolom 1 dl vízzel, és légkeveréses sütőben 200 fokon sütöm. Addig sütöm, amíg a kacsa piros nem lesz, ez általában 2 órát jelent.  Közben egyszer megfordítom a tálat a sütőben, hogy egyenletesen kapja ahőt.

A hagymát és az uborkát szeletelve a kacsa mellé tálalom. Egy kis tálban szószt keverek mézből, ketchupból és a szójaszószból, ízlésnek megfelelő mennyiségű erős paprikát is teszek bele.

Mivel egy éjszakán át állni kell hagyni, bonyolultnak tűnik az elkészítés, de igazából nagyon egyszerű! Jó étvágyat hozzá!

 

Nincs hozzászólás

Kérjük lépj be a hozzászóláshoz.